TÉMÁK, Kategóriák

Orvosmentes javaslatok TBC okozta panaszok enyhítésére

570
HOZZÁSZÓLÁS:

A TBC vagy tuberkulózis, népiesen nevén a gümőkor kialakulásában, a rossz táplálkozásnak és a rossz életkörülményeknek nagy szerepe van. A tuberkulózis szedte eddig a legtöbb halálos áldozatot, az emberiség történelme során. A betegség főleg a szegény afrikai, illetve a fejlődő ázsiai és dél-amerikai országokban fordul elő, de az utóbbi években, Európában is újra megjelent. kohoges-tbc-tuberkulozis-01

A tuberkulózis baktériuma, a Mycobacterium tuberculosis, köhögés útján, cseppfertőzéssel terjed. A betegségre utal, a legyengült és kimerült szervezet, a soványság és az étvágytalanság, de az is lehet, hogy teljesen tünetmentesen jelentkezik.

A B12-vitamin fontossága

Amennyiben a szervezet nem kap elég B12-vitamint, amit vagy állati eredetű húsokból, vagy táplálékkiegészítőkből szerezhetünk be, a TBC kockázata megnő. A vérszegénységben szenvedő beteg esetén a B12-vitamin nem tud jól felszívódni, így a beteg ugyancsak fokozottan ki van téve, a tuberkulózisnak.

Angliai vizsgálatok szerint, az ott élő ázsiai bevándorlóknál, akik között igen sok a vegetáriánus, tehát sem húsfléket, sem tejből készült termékeket nem fogyasztanak, tízszer nagyobb a tbc kialakulási kockázata.
Tuberkulózis esetén, iktassunk be sok tojást, olajos húsú halakat illetve tejtermékek a táplálkozásunkba, mivel kiváló forrásai B12-vitaminnak.

Tüdőfű

Árnyas, ligetes erdőkben, gyertyános-tölgyesekben és fasorokban élő gyógyfű. A növényből készített tea az egyik leghatásosabbak légzőszervi betegségek gyógyítására. Régebben a tbc-sek is fogyasztották. A megszárított virágosleveles növényből 6-7 csipetnyit főztek fel 1 liter vízben, majd napi 4-5 alkalommal ittak belőle 1-2 dl-t. A tüdőfű hatóanyagai: kovasav, csersav, szaponin, nyálka és különféle ásványi anyag.

Földibodza, gyalog bodza

A földibodza árkok és utak mellett, cserjésekben, vetések szélein, fasorok alján nemes gyógynövény, melynek bogyóit alkalmazták a TBC gyógyítására. Az érett földibodza-bogyókat sűrűre, lekvárszerűre főzték és cukorral édesítették. Napi 3-4 evőkanálnyit fogyasztottak belőle. A növény hatóanyagai: keserűanyag, lila festék, illóolaj, cukor, kéksavglikozid és zsírolaj.

Gimharaszt

Hegyvidékeink árnyékos, hűvös erdőkben élő gyógyfű. A gimharaszt teáját, régen gyakran felhasználták a TBC gyógyítására. A főzet köptető és vizelethajtó hatású is egyben. A gimharasztot, vérhasra is alkalmazták. 1 liter vízben, a megszárított levelekből 5-6 csipetnyit főztek fel, és napi 4-5 alkalommal ittak belőle, egy teásbögrényit.

Orvosi zsálya

A zsálya képes semlegesíteni a TBC-baktériumokat. Emellett izzadásgátlásra, bélhurutra, torok-és gyulladásos testrészek öblögetésére, illetve borogatására, aranyerekre is használják. TBC-re 6-7 csipetnyit főzzünk fel 1 liter vízben a megszárított levelekből és naponta 4-5 alkalommal igyunk belőle egy teásbögrényit. A zsálya hatóanyagai: fitoncida, savanyú glikozid, illóolaj, katekincsersav, keserű-anyag, urzolasav, gyanta, fumársav, klorogénsav, oleandolsav, nikotinsav, nikotinsavamid, viasz, oxitriterpénsav és kávésav.

Tuberkulózis esetén tilos pasztőrözetlen tejet fogyasztani.

570
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]